HOME ENGLISH     ASTRO & deVRIES
email

Nieuwe & Traditionele Folkmuziek & Songs  

tel: +31 (0) 70 440 0244 of +31 (0) 71 532 0763


Een omschrijving:

Astro & deVries speelt onder andere eigen songs, naast Engelstalige folk, blues en old-time country, af en toe afgewisseld met eigenwerk in het Nederlands. Ze spelen daarnaast ook virtuoos de prachtigste instrumentals. 

Biografie:

LEN DE VRIES, geboren te Sidney in Australia, verhuisde na een jeugdige remigratie van zijn ouders naar het Brabantse Helmond, naar Chicago en West-Texas. Hij deed daar heel wat muzikale ervaring op in Country clubs, met Bluegrass bands, in Singer Songwriter Clubs en ook ruige Trucker Cafe's. Eenmaal terug in ons Kouwe Kikkerland schrijft hij dan ook de prachtigste songs over zijn veelzijdige belevenissen. Over Len is hier verder niet zoveel bekend .... maar men vergelijkt zijn stem en zang techniek al gauw met een Steve Earle of Bruce Springsteen. Luister bijvoorbeeld maar naar zijn song "Sailing On Down", over de ware gebeurtenissen rond de droomwens van zijn toen malige schoonvader.

ASTRO, ofwel NOUT GRUPSTRA, speelt en speelde allerlei folk-muziek met diverse bands: Ol-time Country met de Ramshackle Stringband, Jazz, Blues en Calypso met de Crooks,Bluegrass en ook  acoustische popmuziek met Scarecrow, de $ide$how. Momenteel is hij band-lid van de Western Swingband "Foolz & a Fiddle", zie Foolz & a Fiddle 
en tevens mede lid van de "Rumtreiber" band van Roland Heinrich in Duitsland...... zie Bear family Records: Roland Heinrich: "Einsahn und Ausgebremst". Daarnaast componeerde hij veel filmmuziek voor bedrijfs- en speelfilms, de VPRO, en theatermuziek. Ook schreef hij songs voor derden. Instrumentarium: fiddle, mandoline, gitaar, old-time banjo, accordeon, concertina, zingende zaag en vocals.

Een optreden van dit duo wordt gekenmerkt door informele aard en vooral relaxte muzikaliteit met spontane humor. Ook zijn zij gaarne bereid om een huisconcert of schoolconcert te verzorgen. Eventueel gelardeerd met informatie over de historie van de roots van folkmuziek en het door hun bespeelde instrumentarium.

NIEUWE "live" opnames:
opgenomen in de Jan Pals Studio

Louis Collins
Sailing On Down
Soldiers Joy
Adieu False Heart

videolinks:
Youtube

CD is onderweg:
1) St James Infirmary
traditional ( arr artspurg)

2) W&O waltz
composite voor VPRO ( artspurg)

Hey Pa, Zuip niet zoveel met Kerstmis, met bandoud demo werk:

Effe Pisse Blues

Mijn naam is Arie
of wel Liesje in Luilekkerland

Zwarte Kraaiall Artspurg SABAM 2006

& Len deVries 2005
 Diverse Links:

http://americana-roots.startkabel.nl/


http://www.folkwijzer.nl/
Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!

Search Engine Optimization and Free Submission
Perfectlinks Startpagina